Lenah Valley Reno

An existing 1980's brick dwelling in Lenah Valley, North of the Hobart CBD in the foothills of Mount Wellington. 

The brief for this project was typical of many existing suburban brick and tile dwellings of this era:  Take the existing dark, internalised Kitchen + Dining space and create an open, light and functional family hub.  Without wanting to over-capitalise on the value of the property, it was crucial that the 'bones' of the existing space were retained.  The result is a streamlined, functional area which completely changes the feel of the home using a restrained, timeless palette of materials & finishes.  A custom made hardwood dining table designed to slide away into the island bench when not in use provides even greater flexibility to the Dining space.

Before the renovations